Sprekers 2023

Welkom op het NPC!

Anoesh Vroomman is directeur en founder van SkinQuip Nederland BV.

Het Nederlands PMU Congres is een initiatief vanuit haar gedachtegang over de ontwikkeling van PMU in Nederland. SkinQuip staat in binnen- en buitenland bekend om haar kwalitatieve opleidingen en masterclasses op het gebied van PMU, Medisch Pigmenteren, Microneedling en Removal. Concepten als: PMUmagazine, Veilige PMU Nederland en het NPC vallen allemaal onder de vlag van SkinQuip.

Samen met haar bevlogen team zal zij u graag welkom heten tijdens het congres!

Presentatie is te volgen in het Nederlands.

TOPIC: complicaties bij tattoos en PMU

Dr. S.A.S. van der Bent, dermatoloog en gespecialiseerd in tattoo problemen, dermatochirurgie en proctologie. Oprichter van de Tattoo poli in Nederland, huidige locatie Alrijne Ziekenhuis Leiden. De Tattoopoli is een spreekuur speciaal voor mensen met complicaties bij tatoeages, inclusief permanente make-up, medische tatoeages, amateur en professionele tatoeages.
– Bestuurslid van European Society of Tattoo and Pigment Research (ESTP)
– ‘Dermatoloog i.o. van het jaar’ in 2018
– Promotieonderzoek naar complicaties bij tatoeages, inmiddels meer dan 35 nationale en internationale publicaties
www.tattoopoli.nl

Presentatie is te volgen in het Nederlands.

Dr. Stef Stienstra

TOPIC: The science of pigment prothesis, micro-pigmentation or ‘just a tattoo’?

Dr. Stienstra is niet zomaar een spreker. Wereldwijd staat deze biomedicus bekend om zijn kennis op het gebied van processen, die in de huid plaatsvinden na het plaatsen van een tatoeage of pmu. Zijn presentatie zal je verbazen, verbluffen en de kennis geven die je nodig hebt om je te onderscheiden als vakspecialist. Nooit meer jezelf afvragen waarom iets niet lukt na het plaatsen van je werk. Een mooie duidelijke uitleg over wat je dagelijks doet maar nooit hebt geweten.

– Heeft Biomedical sciences gestudeerd aan Universiteit van Groningen
– Spreker en Moderator van het ‘dermatology and cosmetology congress’ in Dubai

Presentatie is te volgen in het Nederlands en Engels.

TOPIC: Medisch pigmenteren / dermatografie

Paola Gateño heeft tijdens haar carrière in Chili en daar buiten duizenden studenten opgeleid in cosmetische en medische PMU. Ze is gespecialiseerd in het trainen van medisch personeel met sterke ethische waarden in de eerste bestaande fellowship om hun PMU-carrière te professionaliseren.

Ze is directeur van de nationale campagne #SOLOXTUSONRISA en de internationale campagne CRUZANDOFRONTERAS. Dit is gewijd aan het fysieke en psychologische herstel van vrouwen met borstkanker door middel van esthetische, paramedische en medische PMU.  Zo helpen ze hen hun zelfrespect te herstellen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Presentatie is te volgen in het Engels.

Thijs Veenstra

TOPIC: Specialisten panel on-stage (live vragen stellen)

Thijs Veenstra is coördinerend beleidsadviseur bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daar coördineert hij de processen van onder andere richtlijnontwikkelingen, scholing en advisering op het gebied van infectiebestrijding en volksgezondheid.

Thijs Veenstra maakt ook deel uit van:
– Werkgroep Pandemische Paraatheid, Punt van Binnenkomst.
– Landelijk Samenwerkingsverband Infectiebestrijding (samenwerking infectiepreventierichtlijnen)
– Voorzitter voor CEN Nationale Commissie Tatoeëerdiensten.

Presentatie is te volgen in het Nederlands en Engels.

TOPIC: Specialisten panel on-stage (live vragen stellen)

Ingrid is de CEO van Swiss Color. Ze zal onderdeel zijn van het vragenpanel dat on-stage aanwezig is uit diverse takken van ons vakgebied. Zij zal vragen beantwoorden over pigmenten en hun toepassingen. Live op het podium!

Presentatie is te volgen in het Engels.

TOPIC & DEMO: Fineline tattoo

Olesya Chulkova komt speciaal overgevlogen uit Ierland naar het Nederlands PMU Congres. Zij zal een unieke demo en presentatie geven over fineline tattoo. Je kan als bezoeker meekijken en alles leren over de mogelijkheden en toepassingen.

Presentatie is te volgen in het Engels.

TOPIC: Mini masterclass powderbrows/theorie & video demo on-stage

Pamela reist de wereld over met haar unieke powderbrow techniek. In deze uitgebreide Mini Masterclass deelt ze alle theorie met de bezoekers, en laat ze hen meekijken hoe de behandeling precies in zijn werk gaat, in de praktijk.

Je volgt dus live een mini masterclass powderbrow technieken van deze internationale Master Trainer. De behandeling wordt echter niet live gegeven op het podium, maar is wel via de opname, stap voor stap te volgen. Op deze manier hoef je niet uren mee te kijken tijdens een live demo, maar kan je wel alles zien en leren!

Presentatie is te volgen in het Engels.

TOPIC: Succesvol opbouwen van je bedrijf, binnen de branche

Martine Arends heeft recent het roer omgegooid in haar leven toen ze besloot haar hart te volgen. Haar jarenlange carrière in Human Resources laat ze achter zich en ze richt zich nu volledig op de opstart van haar eigen PMU salon; Villa 10.

Wat is ervoor nodig om een succesvol bedrijf op te zetten in deze tijd? Hoe heeft zij de start van haar bedrijf ervaren en hoe zorgt ze ervoor dat ze succesvol wordt in deze branche?

Hoe houdt ze stand tussen alle Insta-likes van anderen en ontwikkelt ze een succesvol merk? Martine neemt je tijdens haar presentatie mee in de roerige opstartperiode van een nieuw bedrijf, keihard werkend aan een mooie toekomst.

Presentatie is te volgen in het Nederlands.

TOPIC & DEMO: Microneedling en DermaSR littekenbehandelingen

Jenni Määttä geeft tijdens het Nederlands PMU Congres een presentatie en demo over Microneedling en DermaSR littekenbehandelingen.

Jenni staat in Finland en ver daarbuiten bekend om haar uitzonderlijke resultaten met microneedling en medisch pigmenteren. Afgelopen jaar mochten we al een kijkje bij haar ‘in de keuken” nemen. Microneedling kan je perfect inzetten als voorbehandeling voor medisch pigmenteren, maar is ook op zichzelf een buitengewoon effectieve behandeling tegen littekens.

Tijdens deze presentatie en demo zal zij on-stage werken op een model en de toepassing laten zien op een litteken.

Microneedling en PMU worden steeds vaker in deze combinatie ingezet voor dermatografie. Kom er alles over te weten tijdens deze interessante lezing en demonstratie.

Presentatie is te volgen in het Engels.